Ha bármilyen ernyős, vagy repülős híred van, és megosztanád a többiekkel, akkor írj egy mailt az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. -ra, és kitesszük az oldalra!

Navigáció Előadás

 

Az előadás a Repülőgépes pilóták számára előírt képzési anyagból lett összeállítva, de sok hasznos és értékes ismeretet hordoz a siklórepülők számára is. Aki szeretné navigációs ismereteit gazdagítani, mélyebben megérteni a navigációs eljárásokat, vagy ezzel kapcsolatos tudását felfrissíteni, azt várjuk az alábbi időpontokban.

Az előadás a következő részekből épül fel:

 

  1. a repüléshez kapcsolódó tudományos ismeretek (időrendszerek, UTC, csillagászat, fokhálózat, mágnesesség – izogona, deklináció , térképek, orthrodrom- loxodrom, stb.)

  2. útvonaltervezés és útvonal ellenőrzés, avagy maga a navigáció (légiforgalmi térkép értelmezése, irányszögek, útvonalszámítás, NOTAM-ok értelmezése, szélháromszög szerkesztése, sűrűségmagasság és nyomásmagasság kiszámítása,TAS-IAS sebességek kiszámítása)

  3. hogyan navigál egy repülőgép pilóta, ha nincs GPS (elemi navigációs eszközök, rádió-navigációs eszközök, ADF, VOR, NDB, DME, rádió-irányszögek, GPS működése)

Időpont:

Navigáció 1. rész: 2013. március 19. (kedd) 18.30 – 20.00 (20.30)

Navigáció 2. rész: 2013. március 26. (kedd) 18.30 – 20.00 (20.30)

Helyszín: MRSZ székház, 1138 Bp. Dagály u. 11. (bejárat a Jakab József u. felöl) II. emelet, tanterem.

Oldalainkat 67 vendég és 0 tag böngészi

kecskedppg_lr10...

Szabad Repülők Szövetsége Siklórepülő Szövetség

Fórum, friss hozzászólások

Aktív fórumtémák

Hová mész ma repülni?

  • Nincs üzenet