Ha bármilyen ernyős, vagy repülős híred van, és megosztanád a többiekkel, akkor írj egy mailt az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. -ra, és kitesszük az oldalra!

PG-PPG hírek

Óbuda-kulcscsomó

Óbuda starthelyen találtunk egy kulcscsomót, amin egy sárga markoló kulcstartó van. Érdeklődni Szalai Józsinál lehet (ASE Páva).


Siklóernyős Petíció

Petció készül a repülés szabadságának érdekében.

Csatlakozás, részletek itt:  http://www.peticiok.com/a_repules_szabadsagaert


Monaco

Kedves Pilóták!

Alább találjátok a Monaco-i starthelyet kezelő Francia klub levelét, melynek tartalma röviden a következő:

Az elmúlt 4 évben rengeteg baleset történt, a Magyar, Cseh és Lengyel pilótákkal a térségben. Ezért úgy döntöttek, hogy a jövőben csak az repülhet ott, aki minimum IPPI 4 (Pilóta I. jogosítású személy), és van ott egy oktató is. Aki IPPI 5, az teljesen önállóan, oktató jelenléte nélkül is repülhet. Amennyiben ezek a szabályok nem lesznek betartva, a starhelyet lezárják az adott ország pilótái előtt.

Bővebben...

Légterek - ICAO

Kedves Pilóták!

A starhelytáblázatban felfedezhettek egy új oszlopot, ami egy kreatív pilótatársunk (nevét nem árulta el) javaslata alapján született. Az új oszlop mutatja, hogy az adott starthelyen milyen légtérkorlátozás van.

Észrevételeket  kérünk ide küldjétek: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Továbbá a "starthelyek" menüpontba hamarosan felkerül az aktuális ICAO térkép is!


Mi a ninja neved?

Mi a ninja neved?

Neved:

Ninja neved:

-

Fedémesi baleset közlemény

A fedémesi oktatóparkot kezelő szakosztály vezetőjének és oktatójának a közleménye:

A február 27-i balesettel kapcsolatos levelében az MRSz szakági vezetője, Kerekes László felhívta a figyelmemet azokra a szabálytalanságokra, amelyek esetleges más tényezőkkel együtt (mint például váratlan időjárás-változás, gyakorlatlan növendék nem megfelelő reagálása, nem kezdőoktatásra alkalmas ernyő használata) balesethez vezethetnek, és felszólított, hogy a továbbiakban a legnagyobb szigorral tartsam be az érvényben lévő kiképzési tematika előírásait.

Bővebben...

További cikkeink...

  1. pgportal.hu

Oldalainkat 58 vendég és 0 tag böngészi

ppg_dunau_0638

Szabad Repülők Szövetsége Siklórepülő Szövetség

Fórum, friss hozzászólások

Aktív fórumtémák

Hová mész ma repülni?

  • Nincs üzenet