Speciális repülésmeteorológiai előadás siklórepülőknek

 

Az előadás a repülőgépes pilóták számára előírt képzési anyagból lett összeállítva, ami nagyon sok érdekes és értékes információval szolgál mindenkinek. Összefüggéseket feltárva, sokak számára érthetőbbé válik a meteorológia, ami olyan tudást eredményez, melyet mind a hazai, mind a külföldi siklóernyős repülések során tudtok majd használni.

Továbbá megtanulhatod, hogyan kell értelmezni a repülés világában használatos meteorológiai táviratokat (METAR, TAF, GAMET, AIRMET, SIGMET), amikből rengeteg, olyan hasznos információhoz juthattok, amit a normál meteorológiai oldalakon nem találtok meg.

Az előadás februárban két részben lesz megtartva (a 2. alkalom az első folytatása nem ismétlése), ahová mindenkit várunk, aki új ismeretekkel szeretne gazdagabb lenni, vagy meglévő tudását felfrissíteni. Az előadás közben lehetőség lesz kérdezni, és beszélgetéseket kezdeményezni az adott témával kapcsolatban. A siklórepülésben a tudás 50%-át a meterológiai ismeretek adják, ezért fontos, hogy ismereteinket folyamatosan fejlesszük, szinten tartsuk.

A részvétel ingyenes, továbbá minden részvevő, aki igényli, megkapja  a meteorológiai táviratok értelmezéséhez szükséges kódtáblázatot.

Időpont:

  1. rész: 2013. február 12. (kedd) 18.30 – 20.00 (20.30)
  2. rész: 2013. február 26. (kedd) 18.30 – 20.00 (20.30)

Helyszín:

MRSZ székház, 1138 Bp. Dagály u. 11. (bejárat a Jakab József u. felöl) II. emelet, tanterem.

Oldalainkat 39 vendég és 0 tag böngészi

Aktív fórumtémák

Fórum, friss hozzászólások

    • SZÁLLÍTÁS
    • Доброго времени...
    • 2 hete 5 napja ago

Hová mész ma repülni?

  • Nincs üzenet

Szabad Repülők Szövetsége Siklórepülő Szövetség